Ocjena teme:
  • 1 Glas (ova)- 5 Prosječno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kad se nastavlja paramparca?
Hvala za odgovor, strpljivo čekam prevod, uvek ste ažurni. To je sutra, koja radost. Heart
Odgovori
(01-14-2017, 07:39 PM)mikana Napisao: Hvala za odgovor, strpljivo čekam prevod, uvek ste ažurni. To je sutra, koja radost. Heart

Hvala za podrsku:-)
Odgovori
U petak 24. marta pala je poslednja klapa 97, finalne epizode turske hit serije "Paramparčad" koja se trenutno prikazuje u više od 50 zemalja. Ekipa koja je tri pune godine gotovo svakodnevno radila zajedno priredila je oproštajni parti u vili porodice Gurpinar, mestu gde se najviše i snimalo. Zvezda serije Erkan Petekaja, koji tumači Džihana, zahvalio se svima na realizaciji tako grandioznog posla. U javnosti je poslednjih dana glavna vest da je Erkan sa jednom američkom producentskom kućom sklopio ugovor vredan deset miliona dolara da radi na projektima vezanim za tursko tržište. Ebru Ozkan, dostojanstvena Dilara, bila je veoma emotivna: "Svakog od vas molim za oproštaj. Uradili smo divan posao. Ponovo ćemo se naći zajedno jednog dana". Tako se uz iskrene zagrljaje i dug aplauz završilo putovanje dugo tri godine.Među najvećim dobitnicima tog putovanja svakako su Nursel Kose koja igra Keriman i Tolga Tekin kao Ozkan. Mnogi TV kritičari tvrde da su u ulogama brata i sestre briljirali i da bi producenti trebalo da iskoriste taj njihov zajednički potencijal.

        [Slika: 15037072_1146211735457222_17168008230568...e=594EEF6D]


Od prve epizode serije "Paramparčad" veliko interesovanje privlači velepni dom bogte porodice Gurpinar. Reč je o Edip efendijinoj plati iz 1753. godine, smeštenoj na anadolskoj strani Istanbula, čija se vrednost procenjuje na 75 miliona dolara, a za deo u kome je snimana serija producentska kuća je plaćala 50 hiljada dolara mesečno.Palata je sazidana za potrebe održavanja trgovinskih pregovora između Japana i Osmanskog carstva, a njen prvi vlasnik bio je Muamer efendija. Tokom vekova promenila je nekoliko vlasnika, a 1887. kupio ju je šef poreske uprave Edip efendija po kome je i dobila današnje ime.Međutim, novi vlasnik je u njoj proveo samo godinu dana, a nakon njegove smrti palatu su podelila njegova dva sina. Zbog neadekvatnog održavanja, velelepna građevina polako je propadala sve dok je pre 27 godina nije kupila porodica Mengenedžioglu i restaurirala. Palata se prostire na 2.600 kvadrata i kao sve osmanske kuće sastoji se od harema i dela za posetioce.Serija "Paramparčad" je i snimana u haremskom delu od 1.200 kvadrata, a za te potrebe na raspolaganju je imala dve spavaće sobe, trpezariju, salon, biblioteku i kuhinju.  

     [Slika: emotivan_kraj_snimanja_turske_serije_par...195769.jpg]
Odgovori


Skoči:


Korisnika pretražuje ovu temu: 1 Gost(iju)